Det har vært matfestival her i Ålesund denne uken, og jeg har vært på kurs å lært mer om klippfisk. Kurset eller kokketeateret som de kaller det, ble hold i de nydelige lokalene til Klippfiskakademiet som holder til ved Atlanterhavsparken her i Ålesund. Der lærte vi om utvanning og filetering av klippfisk, og mange spennende klippfiskretter ble tilberedt foran sultne tilskuere. Jeg ble iallfall inspirert og siden jeg er hekta på pizza for tiden var det helt naturlig å prøve meg på pizza med klippfisk.
Pizza med klippfisk
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
2 porsjoner
Ingredients
100–150 g klippfisk, utvannet
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
5–6 soltørket tomat
40 g kalamata oliven, uten stein
1–2 vårløk
ca 100 g ost
3–4 ss crème fraîche
litt finhakket persille
Instructions
- Skjær klippfisken i skiver, finhakk hvitløk, soltørket tomat og oliven.
- Ha ingrediensene i en bolle og tilsett olivenoljen, vend forsiktig og marinere i ca. en halv time.
- Skjær vårløk i tynne skiver
- Smør crème fraîche utover en pizzabunn og dryss over ost og vårløk, tilsett blandingen med klippfisk.
- Stek i en forvarmet ovn på 250C grader i 10-12 minutter.
- Topp pizzaen med persille før servering.
Notes
Her har jeg brukt en tynn forstekt pizzabunn som trenger mindre steketid en om du bruker en tykkere bunn.