Jeg kjøpte meg langrennski i februar og jeg er totalt hekta med alt som har med ski å gjøre. Jeg ser til og med på ski på tv og det har jeg aldri interessert meg før. Har laget den perfekte energibar å ha meg med på skitur, her er oppskriften.
PrintEnergi på tur
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
60 g valnøtter
60 g mandler
60 g hasselnøtter
1 ss sesamfrø
50 g tørket aprikos
50 g rosiner
20 g puffet ris
100 lys sirup eller honning
saften av 1 appelsin
Instructions
- Grov hakk nøttene og ha de i en ildfast form, stek de til de blir lett gyldne i 10-15 minutter i ovnen på 180C grader.
- Kok sirup og saften av appelsinen til den begynner å bli seig.
- Ha i nøttene i sirupblandingen og kok videre noen minutter.
- Ha i grovhakket aprikos og rosinene og kok videre et par minutter.
- Tilsett puffet ris og bland godt sammen.
- Ha blandingen i en form dekket med bakepapir og press godt ned i formen, lurt å bruke et bakepapir på toppen for å få en jevn overflate.
- Del opp i biter når blandingen er helt avkjølt.
Notes
Bruk en form på ca 20×30 cm.
Bruk de nøttene og tørket frukt som du liker best.