Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Svinekjøtt i sursøt saus

Wok med svinekjøtt og sursøt saus


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

Sursøtsaus:

  • 1/2 dl brunt sukker (kan også bruke hvitt sukker)
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 ss maizena
  • 2 ss vann

Kjøtt og grønnsaker:

  • 500600 g svinekjøtt, grove biter
  • 23 ss olivenolje
  • salt
  • 2 paprika, grove biter
  • 1 løk, grove biter
  • 1 liten boks vannkastanje, skiver

Instructions

  1. Begynn med å lage sausen. Ha sukker, vann, eddik, soyasaus, ketchup og hvitløk i en liten kasserolle, gi et oppkok.
  2. Rør 1 ss maizena og 2 ss vann sammen og ha i sausen, rør godt og tilsett sausen. Senk temperaturen og la den stå varm til resten er ferdig.
  3. Bruk en stor wokpanne eller stekepanne, ha i oljen og stek kjøttet på medium til sterk varme til det nesten er gjennomstekt, gjør det gjerne i to omganger.
  4. Salt litt før du tar kjøttet ut av pannen, sett til side.
  5. Stek paprika og løk til de begynner å bli mør men fortsatt har litt tyggemotstand. 
  6. Tilsett kjøttet, vannkastanjene og sausen, gi et oppkok og kok til kjøttet er gjennomstekt.
  7. Smak til med salt eller litt ekstra soyasaus.
  8. Server med kokt ris