Jeg må innrømme at jeg har brukt å kjøpe ferdig sursøt saus på glass, men den er faktisk veldig enkelt å lage selv og det krever ikke så mange ingredienser heller.
I oppskriften har jeg brukt indrefilet av svin, men den kan gjerne byttes ut med kylling om det er ønskelig.
Wok med svinekjøtt og sursøt saus
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
Sursøtsaus:
- 1/2 dl brunt sukker (kan også bruke hvitt sukker)
- 0,5 dl riseddik
- 0,5 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 dl ketchup
- 1 ss maizena
- 2 ss vann
Kjøtt og grønnsaker:
- 500–600 g svinekjøtt, grove biter
- 2–3 ss olivenolje
- salt
- 2 paprika, grove biter
- 1 løk, grove biter
- 1 liten boks vannkastanje, skiver
Instructions
- Begynn med å lage sausen. Ha sukker, vann, eddik, soyasaus, ketchup og hvitløk i en liten kasserolle, gi et oppkok.
- Rør 1 ss maizena og 2 ss vann sammen og ha i sausen, rør godt og tilsett sausen. Senk temperaturen og la den stå varm til resten er ferdig.
- Bruk en stor wokpanne eller stekepanne, ha i oljen og stek kjøttet på medium til sterk varme til det nesten er gjennomstekt, gjør det gjerne i to omganger.
- Salt litt før du tar kjøttet ut av pannen, sett til side.
- Stek paprika og løk til de begynner å bli mør men fortsatt har litt tyggemotstand.
- Tilsett kjøttet, vannkastanjene og sausen, gi et oppkok og kok til kjøttet er gjennomstekt.
- Smak til med salt eller litt ekstra soyasaus.
- Server med kokt ris