Wok med svinekjøtt og sursøt saus

Svinekjøtt i sursøt saus

Jeg må innrømme at jeg har brukt å kjøpe ferdig sursøt saus på glass, men den er faktisk veldig enkelt å lage selv og det krever ikke så mange ingredienser heller.  

I oppskriften har jeg brukt indrefilet av svin, men den kan gjerne byttes ut med kylling om det er ønskelig.

   

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Svinekjøtt i sursøt saus

Wok med svinekjøtt og sursøt saus


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

Sursøtsaus:

  • 1/2 dl brunt sukker (kan også bruke hvitt sukker)
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 ss maizena
  • 2 ss vann

Kjøtt og grønnsaker:

  • 500600 g svinekjøtt, grove biter
  • 23 ss olivenolje
  • salt
  • 2 paprika, grove biter
  • 1 løk, grove biter
  • 1 liten boks vannkastanje, skiver

Instructions

  1. Begynn med å lage sausen. Ha sukker, vann, eddik, soyasaus, ketchup og hvitløk i en liten kasserolle, gi et oppkok.
  2. Rør 1 ss maizena og 2 ss vann sammen og ha i sausen, rør godt og tilsett sausen. Senk temperaturen og la den stå varm til resten er ferdig.
  3. Bruk en stor wokpanne eller stekepanne, ha i oljen og stek kjøttet på medium til sterk varme til det nesten er gjennomstekt, gjør det gjerne i to omganger.
  4. Salt litt før du tar kjøttet ut av pannen, sett til side.
  5. Stek paprika og løk til de begynner å bli mør men fortsatt har litt tyggemotstand. 
  6. Tilsett kjøttet, vannkastanjene og sausen, gi et oppkok og kok til kjøttet er gjennomstekt.
  7. Smak til med salt eller litt ekstra soyasaus.
  8. Server med kokt ris

Svinekjøtt i sursøt sausSvinekjøtt i sursøt saus

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)