Energi på tur

energibar-3

Jeg kjøpte meg langrennski i februar og jeg er totalt hekta med alt som har med ski å gjøre. Jeg ser til og med på ski på tv og det har jeg aldri interessert meg før. Har laget den perfekte energibar å ha meg med på skitur, her er oppskriften.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Energi på tur


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

60 g valnøtter
60 g mandler
60 g hasselnøtter
1 ss sesamfrø
50 g tørket aprikos
50 g rosiner
20 g puffet ris
100 lys sirup eller honning
saften av 1 appelsin


Instructions

  1. Grov hakk nøttene og ha de i en ildfast form, stek de til de blir lett gyldne i 10-15 minutter i ovnen på 180C grader.
  2. Kok sirup og saften av appelsinen til den begynner å bli seig.
  3. Ha i nøttene i sirupblandingen og kok videre noen minutter.
  4. Ha i grovhakket aprikos og rosinene og kok videre et par minutter.
  5. Tilsett puffet ris og bland godt sammen.
  6. Ha blandingen i en form dekket med bakepapir og press godt ned i formen, lurt å bruke et bakepapir på toppen for å få en jevn overflate.
  7. Del opp i biter når blandingen er helt avkjølt.

Notes

Bruk en form på ca 20×30 cm.
Bruk de nøttene og tørket frukt som du liker best.

[yumprint-recipe id=’65’]energibar

 

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)